Met de steun van


 

De Bijdragen tot de eigentijdse Herinnering nr. 16 zijn verschenen, met een gloednieuwe lay-out! Verkrijgbaar bij de Stichting.

Studie van de geschiedenis van de Joden en het Jodendom in België.

De permanente onderzoekers verrichten onder meer onderzoek naar de geschiedenis van de Joodse instellingen in België, de gedenkliteratuur, het onderwijs van Joodse kinderen tijdens de oorlog, de clandestiene emigratie van België naar Palestina, de teruggave van geroofde eigendommen en goederen en de inventaris van de plaatsen van Joodse herinnering in België. De wetenschappelijke raad houdt toezicht op dit onderzoekswerk.

Wat doet de Stichting voor Eigentijdse Herinnering?

Ze verricht wetenschappelijk onderzoek naar de geschiedenis van de Joden in België

Ze verzamelt getuigenissen over het joodse leven in België

Ze publiceert een jaarlijks overzicht, wetenschappelijke en groot publiek, en werkinstrumenten

Ze biedt toegang tot gerichte documentatie dankzij zijn bibliotheek, fototheek, biografische bestanden, databank "Plaatsen van herinnering" en archiefcollecties (met name mondeling)

Onze publicaties


De Stichting voor de Eigentijdse Herinnering brengt verslag uit over de voortgang van haar werk door middel van regelmatige publicaties.

Boeken

Het werk van de onderzoekers leidt tot de publicatie van boeken.




LEES MEER


Bijdragen

Sinds 1999 brengt de Bijdragen tot de Eigentijdse Geschiedenis zowel originele studies als biografische inzichten en kritieken samen. U vindt het tijdschrift op het OpenEdition-platform.


LEES MEER

Media

Diverse media-interventies door onze medewerkers, onderzoekers en leden.




LEES MEER

De inventaris van ons erfgoed


Onze website lieuxdememoire.be is gewijd aan plaatsen die representatief zijn voor de geschiedenis van de Joodse gemeenschappen in België. Van Oostende tot Aarlen verzamelt deze kaart bekende en minder bekende plaatsen van het joodse leven, die getuigen van de diversiteit en de rijkdom ervan. "Plaatsen van herinnering" is een overzicht van een grotere databank die werd samengesteld door de Stichting voor Hedendaagse Herinnering.

Neem contact met ons op via
telefoon, e-mail of sociale netwerken


Victorialaan 5,
1000 Brussel,
Belgïe


TELEFOON

+32 (0) 2 650 35 64

+32 (0) 2 650 67 60


EMAIL

info@fmc-seh.be